Trygg i sitt hem

Kanske känner du dig trygg när du bor i stan, jämfört med om du bor på landet. Men det finns också många som känner sig mindre trygga i stan, kanske för att det är så många människor i rörelse och man vet aldrig riktigt om det kommer hända någonting. Då kan det kännas bra att tänka lite extra på säkerheten.

Lås hemVårt hem är ju verkligen den plats där vi vill känna oss säkra och trygga, och att utsättas för någonting i ens hem är en av de värsta sakerna många kan tänka sig. Därför gäller det att hålla sig säker även i sitt eget hem, och om du likt den större delen av befolkningen i Stockholm bor i en lägenhet kan en säkerhetsdörr från http://www.skantzsakerhet.se vara det som gör att du känner dig trygg. Men det ärcker inte bara med en säkerhetsdörr, du behöver också göra små saker som håller dig extra trygg, till exempel genom att fälla ned cylinderkåpan över låset. Varför? Jo, för allt fler tjuvar använder sig av en låsslunga som låser upp genom brevinkastet. Så här skrev DN om saken nyligen:

Antalet ”oförklarade inbrott” har i Stockholm ökat från ett par i månaden till tiotals, enligt Citypolisen. Det rör sig om inbrott där tjuvar tagit sig in i bostäder utan att bryta upp dörrar eller fönster. Polisen tror inte att låsen dyrkats upp eftersom det är en procedur som är tidskrävande. I stället misstänker man att tjuvarna använt sig av låsslungor för att låsa upp dörrarna genom brevinkasten.

Se därför till att alltid låsa sjutillhållarlåset och fälla ned låskåpan, oavsett om du är hemma eller inte, för att undvika oönskat besök.