Bo med många barn i stan

Det blir allt svårare att få en lägenhet centralt i de större städerna, men i Sverige är det situationen i Stockholm som är värst. Att få en hyresrätt i innerstan kräver idag en kötid på omkring 10-15 år, om man inte har tur. Samtidigt är priserna ibland orimligt dyra för att köpa en bostadsrätt.

Har man ett krav på att bo inne i stan kan det bli extra svårt att hitta en lägenhet om man har många barn eller andra anledningar till att vilja bo lite större. Det är dock ingen omöjlighet och har man många barn kan det finnas fördelar med att bo så centralt som möjligt.

Att till exempel ha en bil kan vara svårt både när man har många barn, eftersom att det krävs en stor bil där alla ryms, och när man bor i stan eftersom att det ibland är krångligt att hitta parkeringsplats. Bor man centralt med många barn är det betydligt förre situationer då man faktiskt behöver ha en bil. Förutsatt att de vuxna arbetar i närheten och att barnen går i en skola i samma stadsdel som bostaden. Barnen kommer att gå i en skola som ligger nära och det går gått om olika bussar och annan kollektivtrafik.

Många som inte skulle göra valet att bo med många barn i en lägenhet i stan menar att det är tråkigt att inte ha en egen trädgård där barnen kan leka. Samtidigt finns det i stan gott om olika lekplatser och parker där barn kan leka, själva eller tillsammans med sina föräldrar. Att bo i stan innebär ändå att man något tidigare tar ansvar och utvecklar en självständighet som annars brukar infinna sig något senare.