Så inreder du en liten lägenhet

När du ska inreda en etta handlar det om att utnyttja varje kvadratmeter på bästa sätt. Du behöver definitivt inte dra ner på boendestandarden bara för att du bor mindre. Med kreativa lösningar och smarta möbler kan du skapa en drömetta.

Om du ska flytta in i en etta i Stockholm finns det många bra tips på hur du inreder den på bästa sätt. Det är lite av en utmaning att inreda en liten lägenhet, men genom att tänka till innan kan du utnyttja och optimera lägenhetens yta. I en mindre lägenhet är det ibland svårt att få till ett enskilt sovrum, men det är fullt möjligt. För det första ska du hitta en säng som passar lägenheten. Ett tips är att kolla in Sängvaruhusets sängrea och köpa säng där. Du kan få en riktigt bra kvalitetssäng till bra pris.

Gör sovrummet mer avskilt

För att göra sovrummet mer avskilt kan du exempelvis använda gardiner eller ett draperi. Sätt upp en gardinskena i taket och avskärma sängen från övriga rummet med en lång gardin. Välj ett tyg som inte går att se igenom. På det sättet kan du skapa ett microrum. Ett annat tips är att ha förvaring under sängen, att låta möbler dubbeljobba är idealiskt i små lägenheter.

Hitta möbler som passar lägenheten

När du bor litet är ett tips att leta efter unika möbler i ovanliga former som passar just din lägenhet. Hörnskåp, en matta med oregelbunden design eller ett bord med ovanlig form kan vara perfekt i en etta för att göra inredningen intressant. Det gäller att tänka utanför boxen och vara kreativ när du inreder en etta. Att använda ljusa färger och rätt belysning är också bra i mindre lägenheter. Det gör att ett rum ser större ut än vad det är. Vitt och ljusgrått är ett utmärkt val av färg till väggarna. Använd med fördel fler små lampor än en stor.