Tips inför Stockholmsflytten

Man brukar säga att det dagligen anländer i princip ett busslass nyinflyttade till Stockholm. Och visst, en del flyttar även ifrån vår svenska, vackra huvudstad men mer populärt är det att flytta hit. Det är med andra ord inte så lätt att hitta en lägenhet här om man inte väljer att köpa, något som även det kan ta lång tid och bli väldigt dyrt. Det gäller alltså att aha tålamod om man drömmer om att flytta till vår svenska huvudstad, och försöka utnyttja att möjliga kontakter som man har och kan komma på. Om man inte har någon aning om hur man ska få tag på boende är det bästa att inte bara flytta upp direkt för att bo på ett hostel eller liknande, utan man bör ha skaffat en lägenhet eller ett rum att vara i innan man verkligen tar sitt pick och pack och flyttar. Att flytta till Stockholm är som sagt inte enkelt, låt oss därför ta upp några tips som verkligen kan komma väl till pass när man har huvudstaden i tankarna!

  • Det gäller att prioritera när det kommer till inredning, särskilt om man flyttar hemifrån för första gången! Ofta har man då inte massor av pengar till möbler och att ha det mest nödvändiga är det bästa. Tips är att beställa bord online och kolla på second hand efter soffa och liknande.
  • Att flytta till Stockholm är inte billigt, ofta är det billigare där man bott tidigare. Allt ifrån hyror på bostäder, mat, restauranger och nattklubbar är dyrt, och det räcker med att man åker till Malmö för att märka att det går att hitta billigare städer. Detta är något man måste vara beredd på när man flyttar, en storstadsflytt är inget klipp direkt!
  • Lite beroende på varför man flyttar till Stockholm kan det vara olika lätt och svårt att verkligen skaffa sig ett riktigt liv här. Om man flyttar för att börja plugga eller liknande kommer man snabbt in i livet, med allt från vänner till saker att göra, men om man bara flyttar för att man är trött på sin hemstad och hoppas att något kul händer måste man vara beredd på att det kan bli tufft.