En smidig flytt

När det kommer till flytt är planering a och o. Skriv gärna listor på vad du behöver göra och när det ska göras så blir det både enklare och smidigare.

 

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur det kan bli billigare att flytta om du hittar en flyttfirma som erbjuder flyttjänster till ett rabatterat pris. Något som inte alltid är fallet. Nu skrivs det om hur du flyttar på ett så smidigt sätt som möjligt. Det finns nämligen en hel del tips och tricks som gör att det inte blir ett totalt flyttkaos när dagen för flytt väl är inne.

 

Innan flyttdagen är det smart att rensa ut allt du inte behöver, det blir bara extra vikt att bära på. Sortera, släng eller ge bort de saker som du har över och bara ligger och tar plats. Packa vidare i riktiga flyttkartonger, låna av vänner och familj eller köp nya i dubbel wellpapp. Du kommer förmodligen behöva fler kartonger än du tror, det är inte bra att packa för tungt nämligen.

 

När du packar – märk kartongerna med vad för rum de tillhör och om innehållet är ömtåligt. Packa inte de tyngsta böckerna i en och samma kartong.

 

Var alltid ute i god tid

 

Om du flyttar med hjälp av släkt och vänner – var ute i god tid för att se till så att alla faktiskt kan vara med och hjälpa till. Boka en flyttbil eller släpkärra på en hyrbilsfirma eller på bensinmacken. Var även här ute i god tid, tänk på att nästan alla som ska flytta flyttar just i månadsskiftet. Läs mer om detta i denna artikel bland annat.

 

Lagra alla dina viktiga dokument någonstans med enkel åtkomst, inte i en flyttlåda. Om du har riktigt otur kan de annars försvinna i flytten. Utnyttja väskor för att packa det viktigaste, som hygienartiklar och kläder du använder dagligen. Det gör hela flytten mindre kaosartad.