Därför ska du satsa på nya fälgar

Fälgarna gör att din bil får ett speciellt utseende. Om du har köpt en ny bil kanske du inte är riktigt nöjd med den förra ägarens val av fälgar. Om så är fallet kan du alltid köpa nya och samtidigt passa på att investera i bra däck.

Om du precis har köpt eller planerar att köpa en begagnad bil i Stockholm är ett tips att köpa nya fälgar till bilen. Det är inte många som tänker på det men fälgarna gör mycket för bilens utseende. Om du vill ha nya fälgar till din begagnade bil ska du kolla in nitro fälgar som kommer ge bilen ett sportigt drag. Nitro tillverkar slitstarka och exklusiva lättmetallfälgar, allt för att lyfta bilen. Tänk på att välja rätt fälgar till bilen. Om du väljer fel är risken exempelvis att bilen bullrar onödigt mycket eller på annat sätt stör bilkörningen.

“Däcken påverkar både bromsförmåga och greppet på kurviga vägar.” Läs mer här

Byt däck samtidigt som fälgar

När du köper fälgar kan du också passa på att köpa nya däck. Det är oerhört betydelsefullt att du har bra däck, speciellt på vintern. Det är en stor skillnad mellan dåliga och bra vinterdäck. Om du har dåliga däck på vintern riskerar du att köra av vägen eller krocka med en annan trafikant på grund av halka. Du kan alltid kontrollera däcken som sitter på bilen för att veta hur gamla de är innan du köper nya. Det finns många märkningar och symboler på däcken som berättar vilka däck du har.