Skydda din bostad med larm i Stockholm

Bor du i Stockholm? I storstäder finns det en större risk att drabbas av inbrott och stölder. Med stigande brottslighet är det klokt att investera i ett larm som ger dig trygghet och samtidigt passar din budget.

Genom att installera larm med åtgärd kan du få uppkoppling till larmcentral som ger omedelbar respons om du drabbas av brand, inbrott eller annat som påverkar din trygghet. Med ett uppkopplat hemlarm får du ökad säkerhet dygnet runt och under hela året. Sector Alarm erbjuder kunnig personal lokalt i Stockholm som när som helst kan rycka ut vid larm eller ge dig teknisk support.

Storstäder och brottsstatistik

Enligt Brå (Brottsförebyggande rådet) varierar landets brottslighet med befolkningstätheten. Särskilt stor risk att drabbas av brott har du om du bor i ett av landets större städer. Jämfört med folkmängden är det flest brott som anmäls i region Stockholm. En förklaring till det högre antalet brott är att det i storstadskommunerna sker en stor genomströmning av folk som inte är bofasta i området.

Fördelar med uppkoppling till larmcentral

Inbrotten ökar i Stockholm enligt tidningen Hem och Hyra. Under pandemin höll sig många hemma vilket gjorde det svårare för tjuvar att göra inbrott, men brotten går i vågor och under sommaren skedde återigen en stor ökning. Med detta i åtanke är det klokt att så snart som möjligt investera i ett tryggt hemlarm.

Med ett larm uppkopplat till larmcentral från Sector Alarm får du:

  • Livstids garanti på material och funktioner
  • Ett larm som är enkelt att använda med hjälp av fjärrkontroll och larmbrickor
  • Minskad oro där du och din familj tryggt och säkert kan sova om nätterna

Undvik att drabbas

För att undvika att dina grannar och du själv drabbas av inbrott är det bra att känna till och iaktta tecken på att tjuvar förbereder brott. Hör dig för om du ser okända människor som är aktiva i området. Tjuvar i Stuvsta i Huddinge utanför Stockholm har tidigare placerat ut rostiga spikar och andra föremål för att kunna se om husen används av de boende eller om det är fritt fram att göra inbrott. Andra tecken på att en inbrottstjuv planerar inbrott är när de har placerat en sten eller lykta framför ytterdörren vilket innebär att de boende måste flytta på den för att komma in i sin bostad.