Gratisnöjen i Stockholm

Att aktivera sig och hitta på något roligt i Stockholm kan kosta en del. Men det finns självklart en rad olika aktiviteter och nöjen för den som inte vill lägga hela sin budget på det.

8502466-uteservering-i-stockholm

Den som bor eller ska flytta till Stockholm får räkna med en hel del utgifter. Det är nämligen dyrt att både bo och leva i Stockholm. Mer om det kan man läsa här. Men att göra saker i Stockholm, och roa sig gott, behöver faktiskt inte bli så dyrt. Det finns nämligen en stor mängd gratisnöjen att ägna sig åt i staden. Och det finns verkligen något som passar alla.

Gratis under alla säsonger

I Expressen kan man läsa att det absolut bästa sättet att hitta information kring aktiviteter i staden är att höra av sig till turistbyrån. De har ofta en hel del bra tips att dela med sig av och de vet vad som gäller under vilka perioder på året. På sommaren kan man exempelvis gå på parkteater som har öppet hela sommaren och alltid har fri entré. Detta är en aktivitet som passar alla åldrar och det finns en rad olika platser där man kan se teater. Ett tips på gratisaktivitet som man istället kan göra på vintern är att bowla. Visserligen är detta nöje inte helt gratis för vuxna, men många bowlinghallar runt om i Stockholm har i alla fall gratis bowling för barn.

Kyrka eller moské

Om man är mer intresserad av vackra och historiska byggnader är ett smart tips att besöka olika kyrkor runt om i staden. Både kyrkorna och moskén i Stockholm är fria att besöka för vem som helst och har man tur så kan man pricka in någon typ av gudstjänst eller konsert som kan vara trevlig att se på. Är man sugen på att besöka moskén finns den vid Björns trädgård vid Medborgarplatsen på Södermalm.