Så värderar du ditt hus i Stockholm

En marknad som ständigt är i rörelse är bostadsmarknaden. För att det ska bli så förmånligt som möjligt för dig som köpare eller säljare gäller det att agera i rätt tid. Stockholm är en populär stad och det gäller att ha en fingertoppskänsla om du vill göra en lyckad affär.

Bor du i Stockholm och funderar på att sälja kan du värdera hus och lägenhet idag och samtidigt få tips och råd om vad du ska tänka på. Du kan även välja att värdera en lägenhet eller ett hus om du ska köpa.

Innerstan vs Storstockholm

Vill du köpa bostad i Stockholm gäller det att ha koll på marknaden och vara snabb. Priserna kan också skilja stort mellan innerstan och Stockstockholm.

– Det vi ser i Storstockholm nu är en tydlig trend i den meningen att efter flera månaders kraftiga nedgångar har det nu inte bara planat ut, utan vi ser även en uppgång. Man ska inte övertolka en enskild månad, men det är absolut ett trendbrott, säger Per-Arne Sandegren till SVT.

Dock har det på senaste tid visat sig att intresset för Storstockholm har ökat. Det har i sin tur lett till att priserna för bostäder har höjts i Storstockholm.

Tips innan du köper/säljer bostad

När du säljer eller köper bostad är det alltid bra att hålla koll på räntorna. De kan förändras över en tid och påverkas alltid hur världsläget är. Under år 2022 var det en ökad inflation som ledde till sänkta bostadspriser. Vanligtvis är sjunkande bostadspriser något att sukta efter men de sänkta priserna kom med höjda räntor. Det leder i sin tur till att du betalar mer långsiktigt.