Fördelarna med att ha elscooter i Stockholm

Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att folk satsar på elbilar, elcyklar och elscooters och det ser inte ut som att den här trenden kommer att minska. Fördelarna är många, inte minst att de är bra för miljön, väsnas inte och är allmänt smidiga. Särskilt i storstaden är elscootern ett fantastiskt alternativ och den passar människor i livets alla skeden.

Att bo i Stockholm innebär att livet är ganska fartfyllt och hektiskt men också väldigt roligt! Det händer saker hela tiden och finns massor av saker att göra. Förutom arbete eller studier finns det konserter, gym, museer, promenader, shopping och kaféer att gå på och varje stadsdel har sin egen karaktär:

  • Södermalm: här hittar du konstgallerier och bohemiska kaféer.
  • City: bra för shopping.
  • Östermalm: har trendiga restauranger.
  • Gamla Stan: är vackert att bara strosa omkring i.
  • Vasastan: pubar, parker och Stadsbiblioteket.
  • Kungsholmen: vackra promenader och kul butiker.

Med hjälp av en elscooter behöver du inte missa någonting utan kan ta dig runt hur du vill, när du vill. Oavsett om du nyinflyttad eller född här så kommer du att se och uppleva staden på ett härligt sätt!

Spara pengar med elscooter

Om du bor i stan så vill du säkert uppleva den till max men det innebär samtidigt att du måste kunna ta dig runt. Att ha bil i Stockholm är ganska bökigt då du måste hitta parkering och det ofta blir köer eller pågår vägarbete, och du hela tiden måste hålla dig uppdaterad med trafiknyheter för att veta vart du kan köra. Det andra alternativet är att åka buss eller tunnelbana, men det innebär också ofta trafikkaos och kostar en hel del. Faktum är att du kan få en bra elscooter för mindre än vad ett årskort kostar!

Förena nytta med nöje

Trots att Stockholm är en storstad så är avstånden i innerstan faktiskt inte så långa. Det gör att du kan ta dig överallt med en elscooter och med det inte bara spara pengar men också den tid som du annars spenderat på att stå och vänta på bussen. Särskilt i en hektisk stad räknas varje minut! Elscootern kan också motivera dig att göra saker som du annars kanske hade hoppat över. Många tycker till exempel att det är jobbigare att ta sig till gymmet än att träna eller att de inte ids ge sig iväg till den där föreläsningen som verkar intressant. Tid är inte bara pengar utan också energi, och då scootern gör dig så mycket mer flexibel kommer du kunna göra mer.

Slipp stölder och smittor

En av de stora nackdelarna med att bo i en stor stad är att det är vanligare med stölder och att du hela tiden har folk omkring dig, vilket ökar riskerna för att drabbas av små och stora smittor. Särskilt cykelstölder har ökat markant och det verkar som om tjuvarna kan få upp den tjockaste kedjan eller det smartaste låset. Med en elscooter slipper du att oro dig för sådana saker då den enkelt fälls ihop och kan tas med in i lägenheten eller kontoret. Fri, frisk och säker – det kan väl knappast bli bättre?