Tips inför försäljning av lägenhet

Att sälja en lägenhet är lite som en jobbintervju, vid sidan av det som finns att erbjuda gäller det också att ge rätt intryck. Det är av yttersta vikt att tänka på detaljerna, eftersom dessa gör helheten, följa trender men inte vara förutsägbar och sist men inte minst – välja en bra mäklarfirma.

När det är dags för försäljning av lägenheter kan det vara svårt att veta när det är bästa läge. Det finns fler objekt ute under våren eftersom folk vill flytta innan hösten för ev byte av jobb och skola. Det kan vara en fördel, men också en nackdel om det ligger för många alternativ ute. Under höst och vinter, finns det inte lika många objekt att konkurrera med, en fördel i vissa områden, men en nackdel i andra eftersom konkurrens ofta leder till högre utgångspriser. Det finns egentligen inte så stor mening att fokusera på årstider utan det viktiga är att se till att lägenheten blir så attraktiv som möjligt.

Att tänka på innan försäljning

För att göra lägenhetens potential synlig är det viktigt att se till att ta bort det som kan ”störa” under fotograferingen. Alla personliga saker såsom foton, prylar som ligger på hyllorna och skålar skall packas bort. Likaså ska det helst inte heller vara allt för många tavlor eller möbler som skymmer ytorna, det ska med andra ord vara ganska minimalistiskt men ändå hemtrevligt. En professionell fotograf kan ofta ge tips, men viktigast – välj rätt mäklare inför försäljningen så du vid sidan av bra förutsättningar också får hjälp med allt det praktiska vad gäller lagar och regler.

Blommor och frukt under visningen piffar alltid upp, ta något unikt och fastna inte på tulpaner och citroner. När det kommer till kök och badrum ser det lite ”lyxigare” ut med ett bra tvålmärke gärna i fin flaska. Om ägaren har råd är det också prishöjande att ha ett renoverat badrum och kök. Om tapeter eller väggar är slitna är det alltid en bra investering att måla allt i vitt, det är ett billigt alternativ för att göra interiören fräschare.