Flytta till dynamiska Solna

Nobelcenter, simhall – eller varför inte en supersnabb, underjordisk tunnel mellan Solna och Nacka? Det är några av de förslag som politikerna lagt fram för att utveckla Solna, en av Stockholms mest populära och moderna orter. Funderar du på att flytta till Stockholm är det en god idé att välja Solna, här finns goda chanser till bra prisutveckling.

Att flytta till Stockholm är omvälvande på många sätt, inte minst just nu när det byggs som aldrig förr i Stockholm! Nya stadsdelar och planer växer fram, och just nu är Solna en mycket spännande stadsdel att flytta till. Här finns redan närheten både till naturen (inte minst Hagaparken som lockar många friluftare, sportare och barnfamiljer) och cykelavstånd till stan eller till pittoreska ”Sumpan” eller Sundbyberg. Hör av dig till en mäklare i Solna som specialiserar sig på området. Här finns också jättebiografen iMAX och självklart Skandinaviens största galleria Mall of Scandinavia! För dig som gillar de större evenemangen ligger även Friends Arena här.

Att bo i Solna

Solna är ett populärt område i Stockholm eftersom det finns god kommunikation till och från området. Både pendel, tunnelbana och tvärbana går hit. Det finns en blandning av anrika områden kring Hagaparken men också tidstypiska hus från 60- och 70-talet i Solna Centrum. Solna upplevs som ett dynamiskt samhälle med både betong och finare kvarter och skapar en bra blandning av människor.

Här finns bra skolor för de som flyttar med barn men också bra ställen för att lära känna nya människor. Man har till och med rustat upp badstranden i Solna som man skämtsamt kallar Playa del Sol(na)! Solna strandbad i huvudsta är populärt och drar både barnfamiljer och vuxna som vill ses och sola och bada på en av Stockholms finare badstränder. Värt att åka dit och bada varje sommardag!

Händer i Solna

Vill man bo på en plats i händelsernas centrum är Solna definitivt platsen man ska söka sig till. Här finns både spännande debatter och samtalspaneler på Folkets hus i Solna, till en kulturskola där du kan lära dig mer om dans, teater och kreativt skrivande. Biblioteket erbjuder olika workshops och har för närvarande en bokjury man kan delta i. Här kan du läsa om vad som händer Solna framöver! Håll ett öga på kalendariet, det finns något för alla.

Miljöpartiet har föreslagit en cykeltunnel mellan Solna och Nacka som skulle göra att fler kanske tog cykeln eftersom det skulle innebära en väg nästan helt fri från biltrafiken. Den skulle också gå väldigt snabbt och tanken är att den skulle byggas i arbetstunnlarna från tunnelbanebygget. Förslaget är dock i skrivande stund inte bearbetat än och inga beslut har fattats.

Liberalerna har föreslagit att man ska bygga Nobelcentret i Hagaparken istället för Blaiseholmen. Detta skulle leda till ökad turism till Solna och också göra att den känsliga Blaiseholmendebatten skulle kunna svalan av lite.