Att bosätta sig i förorten

Låt oss en gång för alla slå hål i alla myter om att det vore oklokt att flytta till Stockholms förorter. Att bara ha en sådan tanke gör att folk drar sig för att flytta dit och vi kan då se hur vi får ett skevt samhälle. Bara genom att läsa en artikel ur Dn.se där rubriken lyder att Tensta är den mest otrygga stadsdelen får en att känna att ”okej, dit kan vi inte flytta”. Men, självklart kan du flytta dit och skapa dig ett fantastiskt liv. Det finns även dem som ser förbi detta och ser det vackra. Att vi kan bo nära Stockholms kärna men samtidigt ha natur, villa och ett annat lugn. Per Wirtén är mannen bakom boken ”Välkommen till förorten” och som försöker slå hål på alla förutfattade meningar vi har. Fem av sex invånare bor utanför innerstaden och bara av den anledningen så är det så mycket liv och kärlek som vi kan bli en del av. Undersökningen som Dn skriver om bygger på en rad olika intervjuer med utgångspunkt i den miljö där de bor och alla svaren vägs samman till ett index från noll till sex:

”Noll innebär inga problem och sex betyder extrema problem. I undersökningen fick Tensta 4,15, vilket är ett extremt högt värde. Rinkeby fick 3,82. I båda områdena beskrivs det som ”en mycket allvarlig situation, bland de högst uppmätta”. Malmös områden södra Sofielund och Herrgården och Göteborgs Hjällbo ligger i närheten, men ändå under Tensta.” (läs mer)

Bryt trenden och bygg ett hus

Bocenter Byggtjänst ger dig allt du behöver veta för att bygga upp ditt drömboende. Och i dagens samhälle är det viktigare än någonsin att vi vill få med alla och att vi vill skapa ett bra samhälle. Så, är du sugen på att flytta till Stockholm men känner att hyrorna är pinsamt dyra i innerstan och att du vill ha en härlig tomt och nära till naturen så kan det perfekta boendet bara ligga några tunnelbanestationer från innerstan och du kan få ett helt fantastiskt liv. Testa!