En köksrenovering för compact living

Visst kanske du drömmer om ett stort kök med köksö och utrustning hängandes i taket, men om du bor på en liten yta kan det bli svårt att realisera den drömmen. Dock kan du lösa mycket med compact living-lösningar så att du dels får plats med mer och dels kan underlätta matlagningen.

För att få din matlagning att gå snabbare om du t.ex lever med andra rumskompisar som också vill ha tillgång till spisen, är det smart att satsa på snabba induktionsspisar från Cylinda. De är snygga, speedar på maten och är lätta att hantera.

köksinredningTips för smartare minikök

Förvaringsmöjligheter utöver en välfungerande ugn och spis, är det som främst efterfrågas i ett kök med compact living. En liten bostad måste ha utrymme för så mycket som möjligt och därför är det bra att bygga på höjden, hitta inbyggda hyllor, lådor och skåp. Idag finns många intressanta förvaringslösningar och vitvaror som är som gjorda för ett pyttelitet kök. Dagens bostäder som går först är de minsta enligt Expressens artikel, så det gäller att tänka till.

Trycket ökar på små lägenheter – trots en i övrigt lugn bostadsmarknad på sommaren

Utnyttja alla hålrum och skrymslen till att installera praktiska hjälpmedel som du kan ha nytta av i köket. Kanske du har en liten yta ovanför kyl och frys eller en liten oanvänd del bredvid fönstret. Testa t.ex att ha ett vägghängt köksbord, mobila köksöar, krokar på väggar för att hänga upp utrustning istället för att stoppa in den i breda skåp. Att hänga kastruller och stekpannor på väggen ger också en lite lyxig känsla som skapar en minimiversion av ditt drömkök. Prova de många kompakta kökslösningarna – de ger mer!