Så sparar du till kontantinsats

Drömmer du om att bo i Stockholm? Då får du räkna med att ta dig tiden att spara ihop till en rejäl kontantinsats – att köpa lägenhet i huvudstaden är dyrt.

Om du någonsin bott på hotell i Stockholm kanske du fallit pladask för stadspulsen och numera drömmer om att flytta hit permanent? Det är du inte ensam om. Många drömmer om den stora våningen i stadscentret, men få har råd att köpa den. Men vill du så går det! Det handlar bara om att du behöver ge dig tusan på att få ihop pengarna som krävs – och snabbaste vägen dit är att spara ihop till en rejäl kontantinsats, vilket är exakt vad Linus Hansen lyckats med.

Sparade 100 000 kronor på ett år

Genom att tänka till kring sin ekonomi och sin konsumtion lyckades Linus spara omkring 100 000 kronor på ett år och hela 250 000 under två och ett halvt år. Men hur då? Genom att ”inte köpa skit” blev hans svar.

”Linus Hansen har förståelse för att inte alla har möjlighet att spara så mycket som han gör, men han tror att många sätter sig i en knivig ekonomisk sits genom för hög konsumtion. Själv försöker han undvika spontanköp av till exempel kläder. Trots sitt sparande tycker han att han har råd med nöjen.” läs mer här.

Om detta är något du också vill göra är det bara att sluta konsumera och börja spara. Tänk igenom alla dina köp och värdera vad som är viktigt för dig – att få en där nya tröjan eller ha råd med ditt boende? Svaret säger sig självt i slutänden, men det kommer ta tid och så länge du har tålamod så står du snart där med nyckeln till din Stockholmslägenhet inom kort.