Så stylar du sovrummet inför visning

Homestyling är ett effektivt sätt att tilltala fler spekulanter och höja värdet på din bostad. En särskilt bra investering kan det dessutom vara om bostadsmarknaden för tillfället inte är glödhet. Inför en visning och en fotografering kan du ta hjälp av en homestylist för att skapa de bästa förutsättningarna med möblering och belysning, detta kan du få hjälp med via din mäklare eller genom en enkel internetsökning. Men om du hellre sparar ett par slantar, finns det också mycket du kan göra själv.

Här är ett par effektiva knep som inte kostar mer än lite tid och ansträngning.

Sovrummet – hemmets kanske viktigaste rum

Sovrummet kan nog sägas vara hemmets hjärta, och här bör du helt enkelt fokusera på själva sängen som ska ses som rummets mittpunkt. Att renbädda med nya lakan och sängkläder är en bra början. En stram hotellbäddning må se professionellt ut, men tänk på att rummet ska vara inbjudande. Ett härligt hav av kuddar och ett fluffigt täcke samlar därför betydligt bättre poäng hos en potentiell köpare.

Jobba vidare genom att plocka bort allt överflödigt. Sovrum tenderar att bli överbelamrade av prylar. Tona därför ner resten av rummet genom att städa undan handdukar, kläder och annat som stjäl fokus från sängen. Se till att det är rent på sängbord och hyllor. Ett personligt intryck är trevligt, det skapar en känsla av hemtrevnad, men du vill ändå städa undan vardagen inför spekulanter och fotografer. Kom också ihåg att spekulanter gärna kikar in i skåp och garderober. Det är alltså ingen bra idé att gömma undan saker här i ett försök att snabbt bli av med dem. Städa istället ur, gärna grundligt, och gör det snyggt och prydligt.

 

Slutligen. Om du ändå vill göra det lilla extra, men samtidigt inte lägga för mycket tid eller pengar, kan du gott och väl inhandla lite målarfärg för att fräscha upp eventuella skavanker på lister och karmar. Fixa till ett löst handtag eller en gnisslande dörr. Minimala ansträngningar som ger betydligt bättre helhetsintryck.