Pridefestivalen i gungning

Länge leve den färgglada och kärvänliga festen som heter Pride. En festival som för många är en självklarhet under sommaren i Stockholm. Men hur stabil är den?

256501-rainbow-flagAtt en festival som pride skulle gå samma öde som så många andra musikfestivaler i Sverige är något som ingen vill tro på. Och så kommer det med största sannolikhet inte heller att bli. Men att denna kärleksfestival nu är i gungning är ett som är säkert.

Trotsar skulderna

Är du ett företag som ligger ute med pengar till denna parad kan det vara bra att bekanta dig med Profact Delgivning för säkerhetens skull. Inte för att ha en negativ syn på världen utan för att trygga ditt företag och att alltid vara på den säkra sidan att de pengar du ligger ute med för dina tjänster och varor kommer rulla in oavsett omständigheter. Men, vad som kommer hända är nog inte en nedläggning utan om man ska utgå från artikeln i SvD.se så kommer festen att gå tillbaka till sitt ursprung.

Tanto välkomnar

Allt startade i Tantolunden år 1998 och det är hit den ska bege sig igen. Från att ha hållit till vid både Sjöhistoriska museet och Kungsträdgården. Men självklart kommer det bjudas på nya spännande händelser. Vad som ligger som bakgrund till att det gått så ekonomiskt dåligt är att det förut varit gratis inträde förra året. Vilket gjorde att det stormade till av människor. Men det blev inte samma intäkter och inte heller samma rus från de åskådare och besökare i gayvärlden som det brukar vara. Många kände att gemenskapen gick förlorad när det kom barnfamiljer och pensionärer och turister för att mest beskåda vad som skedde. Vad som kommer hända nu är att man kommer strama åt och mer gå tillbaka till rötterna. Med ett föreningskapital på 900000 kronor så täcker man inte skulderna utan här gäller det att gnugga sina geniknölar och tänka till.

Några teman för åren som gått:

  • 1998 – Unity through diversity
  • 2003 – Vem stängde hans garderobsdörr
  • 2005 – Hatbrott och homofobi
  • 2010 – Makt
  • 2012 – Tillsammans.