Besök en bar i Stockholm

Köpa sprit kan man göra på de flesta krogar och barer i Stockholm, men hur vet man egentligen vilket ställe som är bäst inom detta dekadenta område? En ganska bra fråga, som tyvärr har väldigt många svar beroende på vad man själv söker efter när man går till en bar.

Vilka är din personliga prioriteringar och önskemål? Är det att de serverar stans bästa whiskey? Är den en eventuellt god service och trevlig personal? Eller är det kanske helt enkelt att stället spelar bra musik i din smak? Som ni förstår så kan kraven vara många, och det kanske inte är alltid som alla önskemålen faller på plats. Det viktigaste bör kanske istället var att du är i gott sällskap med människor du tycker om?

Så åter till frågan om den bästa baren i Stockholm. Ja, återigen en ytterst klurig fråga att besvara.  Men här nedan följer ändå en lista på ställen som kan vara värda ett besök om ni är i storstaden.

  • Sturehof – En klassiker till krog som har öppet alla nästintill alla dagar om året. Här kan man inte bara få goda drinkar, utan kan även äta god mat. Under sommarhalvåret har du första parkett till Stureplan och alla de människor som flänger förbi denna lilla metropol.
  • Riche – Också en gammal goding, som i dag drar in en publik som arbetar främst inom mediebranschen. Köp en kall öl och bara stå och spana i baren.
  • Storstad – Mitt på Odengatan ligger denna omtyckta krog som erbjuder ett bra lounge- och barhäng.